Tur til Gdansk

Tur til Gdansk

Tidspunkt

07/05/2015 - 10/05/2015    
11:15 - 14:40

Hvor

Polen
Gdansk, Gdansk

Event Type

Bilder fra GkanskGdansk den stolte Hansaby!

Blir du med nord-Norgelaget på tur til denne vakre byen 7-10. mai 2015?

Gdansk er i dag en livlig og gjestfri storby med variert kulturtilbud, gode shoppingmuligheter og et spennende uteliv. Mulighetene er mange.

Torsdag 7. mai avreise med Norwegian  kl 11:15 med ankomst Gdansk kl. 12:40. Vi reiser direkte fra ankomst Gdansk til en lokal restaurant for lunsj. Deretter blir det innsjekk på hotell Gdansk ****, som ligger i hjertet av byen.

Hotellet har eget mikrobryggeri, og ble kåret til det beste ølet i Polen 2013.

Ettermiddagen til fri disposisjon.

Felles middag på kvelden.

Fredag  8. mai Vi spiser frokost på hotellet. Vi skal nå ha bysightseeing i Trippelbyen, og starter med Gdynia. Fra å ha vært en liten fiskelandsby, er Gdynia nå blitt en stor og viktig havneby. Vi fortsetter til Sopot, som er en av Polens minste byer, men også en av de vakreste. Den 511 meter lange moloen er byens stolthet og den lengste i Europa. Vi spiser felles lunsj i Sopot, før vi fortsetter til Gdansk som er en livlig og gjestfri storby med variert kulturtilbud og gode shoppingmuligheter.

Vi blir så med vår guide på byvandring i gamlebyen i Gdansk, som er svært sjarmerende og byr på historiske bygninger og monumenter blandet med den gode atmosfæren til en havneby. Om kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant i byen. Busstransport til og fra restauranten om kvelden

 

Lørdag  9.mai Frokost på hotellet. Vi blir hentet på hotellet av vår guide, og skal i dag avlegge et besøk ved Malbork Castle. Slottet står på UNESCOs verdensarvliste, og er et av de største fort i Europa fra middelalderen. Vi får omvisning på slottet (omvisning foregår på engelsk), og vi får også se Polens største samling av rav, som er helt unik. Vi spiser felles lunsj på Gothic Restaurant på slottet. Om ettermiddagen tar guiden oss med på en båttur til halvøya Westerplatte.

Da Tyskland innledet felttoget i Polen 1. september 1939, var Westerplatte det første stedet som ble angrepet. Først etter 7 dager kapitulerte den polske garnisonen etter meget harde kamper.

Ruinene av kasernene står der fremdeles, og vi får en omvisning i museet. Retur med båten, og felles middag med live musikk på Brovarnia Gdansk Restaurant på hotellet.

Søndag  10. mai Frokost på hotellet. Utsjekk og transport fra hotellet til flyplassen for flyreise tilbake til Oslo.med Norwegian DY1053 kl. 13:10, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 14:40.

Alt dette får du for kun kr. 7365.-

Dette Inngår i prisen;                                                    

 • Fly Gardermoen – Gdansk t/r
 • Flyskatter (utgjør pr. 4.juli kr. 215,- )
 • Busstransfer flyplass – hotell t/r i Gdansk
 • Guide på ankomsttransfer
 • 3 overnattinger i dobbeltrom på hotell
 • 3 frokoster på hotellet
 • 1 middag på Brovarnia Gdansk restaurant inkl. live musikk
 • 3 lunsjer og 2 middager inkl. 2 gl vin/øl på lokale restauranter
 •  Transport til/fra restaurantene 2.kvelden
 • Sightseeing med buss og guide i Trippelbyen
 • Inngang Mariakirken, Artus domstol og bryggen i Sopot
 • Utflukt med buss og guide til Malbork Castle og Westerplatte