Krakow

Krakow

Tidspunkt

03/05/2017 - 06/05/2017    
09:40 - 23:20

Hvor


Event Type

Neste stopp Krakow !
– Polens gamle kongehovedstad

kracowKrakow er en av de største og eldste byene i Polen og regnes som en av Europas vakreste. Byen er berømt for sine uvurderlige kunst- og kulturskatter og var landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1609. Krakows` historiske sentrum er på UNESCO`s liste over verdens kulturarv og besøkes av over 7 millioner turister årlig.

Onsdag 3. mai                   Oslo – Krakow
Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen for flyreise til Krakow. Vi flyr med Norwegian DY1040 med avgang kl. 09.40 og ankomst Krakow kl. 11.45.  Ved ankomst blir vi møtt av buss og skandinavisktalende guide som tar oss til sentrum for felles lunsj på en lokal restaurant. Det blir deretter innsjekk på Metropolis Design Hotel 4*. Vi blir nå med på en liten bysightseeing til fots der vi får se noen av byens store severdigheter og kan nevne bl.a. det kongelige slottet Wavel og Mariakirken fra 1200-tallet. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon og om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Torsdag 4. mai                  Auschwitz-Birkenau
Frokost på hotellet, før vi i dag skal ta turen til Auschwitz-Birkenau med buss og skandinavisktalende guide. Et besøk i de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz I og II er en sterk opplevelse og egner seg ikke for alle. Dette stedet har som alle vet en forferdelig forhistorie fra 2. verdenskrig og er kjent som en av de verste nazistiske utryddelsesleirene. Vi blir med på en guidet tur med polsktalende guide og skandinavisktalende oversetter gjennom en rekke av leirens bygninger, og blir gjort bedre kjent med stedets dystre, men sanne historie.  Det tar ca.1,5 time å kjøre hver vei til Oswiecim, som byen heter på polsk. Retur til Krakow og har resten av ettermiddagen til egen disposisjon.  Om kvelden blir det felles middag på en restaurant i Gamlebyen.

Fredag 5. mai                   Saltgruvene i Wieliczka
Frokost på hotellet, før vi kjører ut til nabobyen Wieliczka for å se de fantastiske saltgruvene.  Den vel 700 år gamle saltgruven er en av Polens største severdigheter og ligger kun en ½ times kjøring fra Krakow. Gruven besøkes faktisk årlig av nærmere 800 000 turister. Den samlede lengden på gruvegangene er 300 km, men turistrunden er ca. 2,5 km. Husk gode sko! Ned i gruvene kommer man via en tretrapp med hele 380 trappetrinn. Under turen ser man kunstige sjøer og hvordan gruvearbeiderne har hugd ut kapeller (som fortsatt er i bruk), og statuer i saltblokkene. Besøket i gruven tar ca. 2 – 2 ½ time, og er ikke egnet for de som er dårlig til bens, eller har klaustrofobi. Vi får omvisning med polsktalende guide men har med skandinavisktalende oversetter. Retur til Krakow, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Om kvelden blir det folkloreunderholdning og middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet.

Lørdag 6. mai                    Krakow – Oslo
Frokost på hotellet, før vi blir hentet av buss for transport tilbake til flyplassen for flyreise hjem til Norge. Vi flyr med Norwegian DY1041 med avgang kl. 11.35 og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 13.40.

 

Prisen inkluderer           Fly Oslo – Krakow t/r

 • Flyskatter (ca. kr 302,- pr. person pr. 01.12.16)
 • Busstransport flyplass – hotell t/r
 • 3 overnattinger i dobbeltrom på 4* hotell
 • 3 frokoster
 • 1 middag på hotellet inkl. 2 glass øl/vin
 • 3 x 2-retters lunsjer inkl. 1 gl. vin/øl/mineralvann og kaffe/te på lokale restauranter.
 • 2 x 3-retters middag inkl. 2 gl. vin/øl/mineralvann og kaffe/te på lokale restauranter inkl. en folkloremiddag
 • Bysightseeing til fots med skandinavisktalende guide
 • Inngang Maria Kirken og Wavel slott
 • Utflukt til Auschwitz inkl. buss, skandinavisktalende guider og inngang
 • Utflukt til Saltgruvene inkl. buss, skandinavisktalende guider og inngang.
 • Total kostnad inkl ovennevnte  kr.  7215.-
 • Tillegg enkeltrom kr. 1565.-

 

Da det er meget vanskelig å få booket fly og hoteller har jeg fått reservert 30 plasser.
Bindende påmelding senest 31. januar til undertegnede.

NB! Det må minst være 20 deltakere for at turen skal bli gjennomført.